Novo suđenje Mariji Milošević zbog pucnjave u noći uhićenja oca

MARIJI Milošević, kćeri bivšeg jugoslavenskog predsjednika i haškog optuženika Slobodana Miloševića, ponovno će se suditi zbog pucnjave u vili "Mir" u noći 1. travnja 2001. godine, kad je uhićen njezin otac.

Takvu je odluku, kako su u četvrtak javile "Večernje novosti", prije nekoliko dana donio Okružni sud u Beogradu. Sud je ukinuo presudu kojom je, zbog kaznenog djela nedopuštenog držanja oružja i izazivanja opće opasnosti, Marija Milošević u rujnu 2002. godine osuđena na osam mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine.

Sud je, nalažući novo suđenje Mariji Milošević, prihvatio žalbu njene odvjetnice Zore Dobričanin Nikodinović, u kojoj je navedeno da je prilikom suđenja došlo do bitnih povreda kaznenog postupka i pogrešne primjene materijalnog prava.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U noći uhićenja Slobodana Miloševića, Marija Milošević , kako je kasnije tvrdila, pod utjecajem alkohola, istrčala je iz vile, te iz revolvera kalibra 22 milimetra, ispucala četiri metka, no nitko nije bio ozlijeđen.

Na ponovljenom suđenju, sud bi trebao ponovo saslušati Mariju Milošević i svjedoke, među njima i policajce koji su potpisali potvrdu o oduzimanju revolvera. Oni bi trebali svjedočiti o tome je li okrivljena sama predala oružje ili joj ga je policija oduzela.

Po pisanju nekih srbijanskih medija, Marija Milošević ne živi u Beogradu, već se navodno nastanila u Crnoj Gori.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara