Novogodišnja misterija u Arkansasu: Tisuće ptica pale s neba

Screenshot: CNN

SLUŽBE za zaštitu prirode u američkoj saveznoj državi Arkansas danas bi trebali početi razrješavati tajnu bizarnog događaja od 31. prosinca, kad je s neba palo oko 5000 ptica.

Većina ptica bila je mrtva kad su ih našli na zemlji, oko 70 kilometara sjeveroistočno od grada Little Rocka, javio je Ured za divljač i ribu Arkansasa. Ptice su popadale na području širokom oko kilometar i pol, a do subote ih je pronađeno između četiri i pet tisuća.

Dužnosnici su rekli da su preletjeli područje, ali da izvan područja gdje su nađene ptice nije viđeno novih leševa. Karen Rowe, ornitologinja u Uredu, rekla je da ovakvi slučajevi nisu neobični, te da su za njih često odgovorne munje ili ledene oluje na velikim visinama.

Bizaran događaj

Na području je u petak zabilježena jaka oluja. "Važno je shvatiti da bolesna ptica ne može letjeti. Tako da, što god da se dogodilo pticama, dogodilo se brzo. Nešto je natjeralo ptice da se maknu iz svojih gnijezda i polete po noći, kad inače spavaju", rekla je Rowe za CNN.

Pretpostavljalo se da je ptice iznimno uznemirio vatromet za Novu godinu. "Prve pretrage provedene na pticama pokazuju traumu. Je li za nju odgovorno padanje s velike visine ili nešto drugo, ne možemo reći", dodala je Row.

Gradić Beebe je zaposlio pripadnike Američke službe za zaštitu okoliša da počnu čistiti područje gdje su popadale ptice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara