Novoj TV milijun kuna kazne zbog promicanja nasilja i vrijeđanja na nacionalnoj osnovi?

PREDSJEDNIK Hrvatskog helsinškog odbora Ivo Banac upozorio je Novu TV i Vijeće za elektroničke medije na zbivanja u Farmi kojima se, kako kaže, potiče vrijeđanje na nacionalnoj osnovi i govor mržnje.

Banac je tako kao primjer naveo nazivanje farmerice Hane "smrdljivom Bosankom", iznošenje tvrdnji da su žene poput konja, puštanje priloga u kojem je Rafo rekao da bi Stefany udario šakom... Nova TV se ogradila od tvrdnji predsjednika HHO-a, ali Vijeće za elektroničke medije potvrdio je da su na Farmi prekršene neke odredbe Zakona o elektroničkim medijima.

Predsjednik Vijeća za elektroničke medije Denis Peričić potvrdio je da Farma promiče nasilje i vrijeđanje na nacionalnoj osnovi, a također su prekršena prava životinja i puštani prilozi koji krše dječja prava.

Vijeće za elektroničke medije skuplja dokazne materijale na osnovu kojih će na kraju emitiranja odlučiti je li Zakon prekršen. U tom slučaju može biti podnesena i prijava prekršajnom sudu koji može izreći novčanu kaznu do milijun kuna.

J.C.
Foto: Nova TV

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara