"Novozelandski Josef Fritzl": Tjerao sina da se seksa sa mentalno zaostalom sestrom

"Novozelandski Josef Fritzl": Tjerao sina da se seksa sa mentalno zaostalom sestrom

Ilustracija: Arhiva

71-GODIŠNJI muškarac sa Novog Zelanda danas je osuđen zbog optužbi koje uključuju silovanje, zlostavljanje i nasilje nad djecom, a žrtve nasilja su bila i njegova djeca.

Muškarac iz Manawatua je dobio 14 godina zatvora, a njegov identitet nije objavljen zbog zaštite žrtava. Prijave protiv njega sežu sve do 70-ih godina prošlog stoljeća, no do sada nije bila pokrenuta ozbiljna istraga o tim navodima. Sin zlostavljača je za televiziju TV ONE opisao pakao u kojem je odrastao uz oca.

"On je čudovište"

"To je bilo strašno, neopisivo. Ne mogu pronaći riječi za taj horor", kazao je sin. Djeca je premlaćivao i zatvarao, a jednom prilikom je natjerao sina na seks sa njegovom mentalno zaostalom sestrom. Zbog ovih šokantnih zločina, muškarac je prozvan Josephom Fritzlom sa Novog Zelanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nisam ga gledao kao čovjeka. On je čudovište. Čudovište za koje niti ne možete zamisliti da postoji. No ipak postoji", kazao je njegov sin koji se nije dao slomiti. "Ubijao nas je, no nastavili smo živjeti. Sada uzimam život u svoje ruke. Dvije policajke su se borile kako bi pravda bila zadovoljena za sve žrtve ovog zlostavljača.

Stalno su se selili

Detektivke za zlostavljanje djece Tusha Penny i Kylie Schaare su razvile odnos povjerenja sa zlostavljačevim sinom i pomogle mu da ispriča svoju priču. Uz psihičko i seksualno zlostavljanje, obitelj je bila izolirana i u konstantnom strahu, jer ih je zlostavljač stalno selio s jednog mjesta na drugo.

"Selili su se kako ne bi mogli razviti dovoljno blizak odnos s nekim tko bi im mogao pomoći", kazala je Penny te dodala kako su svi bili previše prestrašeni nešto reći, jer su u svojoj kući vidjeli što se događa njima i njihovim rođacima. Detektivke su rekle da je zlostavljanje počelo u 70-im godinama i nastavilo se godinama.

Točka preokreta dogodila se prije šest godina kada je jedna od zlostavljačevih kćeri podnijela tužbu. Nakon godina istrage i suđenja danas je zlostavljač ušao u sudnicu uz pomoć štapa te je mumljao "laži". Policija ne vjeruje da je pronašla sve žrtve ovog zlostavljača.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara