Bijela kuća prisiljena dostaviti dokumente: Istražuje se tursko financiranje Trumpove kampanje

Bijela kuća prisiljena dostaviti dokumente: Istražuje se tursko financiranje Trumpove kampanje
Foto: Getty images
 
ISTRAŽITELJI koji rade za posebnog savjetnika Roberta Muellera, zaduženog za istragu ruske umiješanosti u protekle američke predsjedničke izbore, zatražili su od Bijele kuće dokumentaciju 
vezanu uz Michaela Flynna, izvijestio je u petak New York Times.
 
Istražitelji su ispitali svjedoke o tome je li bivši savjetnik Donalda Trumpa za nacionalnu sigurnost primao uplate od turske vlade pred kraj Trumpove predizborne kampanje. Ovo je prvi puta da je od Bijele kuće zatraženo da dostavi neku dokumentaciju, ističu američki mediji.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Flynn se mora pojaviti na sudu i pred odborima Kongresa
 
Mueller je u četvrtak izdao nalog u ime velike porote za dokumente povezane s poslovnim aktivnostima Flynna, koji je u veljači podnio ostavku nakon što je priznao da nije dao punu informaciju o svojoj komunikaciji s tadašnjim ruskim veleposlanikom u SAD-u Sergejem Kisljakom.
 
Flynn se mora temeljem obvezujućeg naloga pojaviti pred velikom porotom u Virginiji, koja vodi istragu, kao i pred odborima oba doma američkog Kongresa koji također vode istragu ruske upletenosti u američke predsjedničke izbore.
 
U javnosti su postavljena pitanja oko Flynnova lobističkog rada za Rusiju i Tursku te plaćenog nastupa na jednom događaju za rusku televiziju RT. Flynn je u jednom navratu odbio surađivati s kongresnom istragom pozivajući se na pravo da se sam ne okrivi. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara