O okolišu i infrastrukturi na II. sjednici odbora Vlade RH i Mađarske

SPORAZUM o izgradnji mosta na rijeci Muri, izgradnja graničnog prijelaza Goričan Letenye, ubrzanje radova na prometnim koridorima Vb i Vc te osnutak zajedničkog Odbora za zaštitu okoliša, dogovoreni su u petak na sjednici Mješovitog odbora za suradnju hrvatske i mađarske vlade u Zagrebu.

Prometna infrastruktura, bilateralni ugovori, prosvjetno-znanstvena suradnja i zaštita okoliša bile su teme Druge po redu sjednice Mješovitog odbora, piše u priopćenju vladina Ureda za odnose s javnošću.

Sastanak je održan u svrhu pripreme službenog posjeta premijera Ivice Račana Mađarskoj 29. travnja, dodaje se u tekstu.

Radi unapređenja prometne povezanosti dviju zemalja dogovoreno je da će se pripremiti sporazum o izgradnji mosta na rijeci Muri na novoj trasi autoceste Rijeka - Zagreb - Budimpešta za što će se zatražiti sufinanciranje Europske komisije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, ističe se, dogovorena je izgradnja graničnog prijelaza Goričan - Letenye na zajedničkoj lokaciji na teritoriju Republike Mađarske, kako bi se olakšala granična kontrola.

Članovi Mješovitog odbora razgovarali su i o ubrzanju radova na prometnom koridoru Vb i početku radova na prometnog koridoru Vc te o namjeri i pripremama za sklapanje bilateralnog sporazuma o unapređenju znanstveno-prosvjetne suradnje, piše u priopćenju.

Na sastanku je dogovoren skori osnutak Pododbora za okoliš u svrhu zajedničke zaštite okoliša i prirode. Dvije će strane o tom predmetu pripremiti sporazum, dodaje se u tekstu priopćenja.

Izaslanstva sastavljena od predstavnika ministarstava nadležnih za teme zasjedanja vodili su zamjenik ministra vanjskih poslova Ivan Šimonović s hrvatske strane te državni tajnik u mađarskom ministarstvu vanjskih poslova Andras Barsony.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara