O razminiranju Vukovarsko-srijemske županije u ovoj godini

Prema planovima Hrvatskog centra za razminiranje (HCR), na području Vukovarskosrijemske županije u 2005. godini razminirat će se oko 4,5 kilometara četvornih minskosumnjivih površina, a prioritet u razminiranju imat će poljoprivredne površine. L

Prema podacima HCR-a, u Vukovarsko-srijemkoj županiji još je 107 kilometara četvornih minsko-sumnjivih površina.

O planovima razminiranja Vukoavrsko-srijemske županije danas su u Vukovaru razgovarali ravnatelj HCR-a Mirko Ivanušić i župan Nikola Šafer.

"Riječ je o realizaciji četrdesetak projekata među kojima se nalaze i projekti HEP-a, HŽ-a, Hrvatskih cesta, Hrvatskih šuma i Hrvatskih voda", rekao je Ivanušić, dodajući kako će se sredstvima državnog proračuna u 2005. godini u Vukovarsko-srijemskoj županiji razminirati 2,5 kilometara četvornih minsko-sumnjivih površina a preostale površine bit će razminirane sredstvima iz donacija i drugih izvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vukovarsko-srijemskom županu Nikoli Šaferu predana je karta minsko-sumnjivih površina u Vukovarsko-srijemskoj županiji, čime je ta županija prva u Hrvatskoj dobila primjerak cjelovitog zemljovida o minsko-sumnjivim površinama.

U razdoblju od 1998. do 2004. godine zajednici je, razminiranjem i izvidom, na uporabu u toj županiji predano 142 kilometara četvorna površine.

U posljednjih trinaest godina od posljedica mina u Vukovarsko -srijemskoj županiji poginule se 42 osobe a ozlijeđene su 123 osobe.

(Hina) xždra yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara