Oba HDZ-a iz BiH pozvala svoje članstvo da glasa za Milana Bandića

Tekst: I.Kri.
Foto: Ronald Goršić (Cropix)

OBA HDZ-a koja djeluju u BiH danas su pozvala svoje članstvo da u drugom krugu hrvatskih predsjedničkih izbora glasa za zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Tim potezom su pokazali i da više nisu "na daljinski upravljač" zagrebačke Središnjice HDZ-a, koja je 90-ih godina kreirala njihovu politiku. Naime, u noći objave rezultata prvog kruga predsjedničkih izbora, predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor rekla je kako njezina stranka u drugom krugu neće podržati niti jednog kandidata, a u medije je procurila informacija da bi premijerka na Pantovčaku radije vidjela SDP-ovca Josipovića nego socijaldemokratskog disidenta Bandića.

Predsjedništvo HDZ-a BiH danas je stigla odluka da u drugom krugu podržavaju Bandića te su preporučili svim županijskim, regionalnim i općinskim odborima da animiraju svoje članstvo i druge glasače iz BiH za glasovanje za zagrebačkog gradonačelnika. I kolegij Predsjedništva HDZ1990 danas su pozvali članstvo da glasuje za Bandića zato što je "u svom programu jasno iskazao stajališta o Bosni i Hercegovini" i poziciji Hrvata u BiH, pišu BiH mediji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara