Obavljen nadzor u KBC-u Split zbog zamjene pacijentica, analiziraju dokumentaciju

Obavljen nadzor u KBC-u Split zbog zamjene pacijentica, analiziraju dokumentaciju
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

INSPEKCIJA Ministarstva zdravstva obavila je nadzor u KBC-u Split u slučaju zamjene pacijentica, doznaje Dnevnik Nove TV.

Uzete su izjave svih zdravstvenih radnika koji su sudjelovali u zbrinjavanju pacijentica i uzeta je preslika sve medicinske dokumentacije. 

Zatraženo je i zaprimljeno očitovanje Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije s obzirom na to da su pacijentice iz Domova transportirane sanitetskim prijevozom Zavoda.

Provodi se analiza medicinske i druge dokumentacije na temelju koje će se utvrditi činjenice i u skladu s ovlastima propisanim odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti poduzeti potrebne mjere i aktivnosti, potvrdili su u Ministarstvu zdravstva.

Podsjetimo, zamjena identiteta pacijentica dogodila se u travnju, kada su djelatnici KBC-a prilikom zaprimanja u bolnicu zamijenil​i​ identitet dviju starijih i dementnih osoba iz dva privatna doma za starije i nemoćne osobe, u Segetu i Dicmu.

Kada je jedna od njih vraćena u Dom, utvrđeno je da to nije njihova korisnica. Druga štićenica je sredinom travnja preminula te je pokopana u Grudama, pod drugim identitetom.​

To međutim nije bio jedini slučaj zamjene identiteta u KBC-u jer su djelatnici bolnice početkom svibnja ​zamijenili dvije žene istog prezimena ​tako što ​su prvu, koja nije bolovala od koronavirusa, smjestili u covid-bolnicu na Križinama, dok su zaraženu štićenicu vratili u Dom za starije i nemoćne osobe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara