OBERSNEL: neslavno završili ulagači FENIXVE-a, A NE SAM PROJEKT

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na današnjoj je redovitoj konferenciji za novinstvo kazao da projekt FENIXVE u Rijeci nije neslavno završio, nego da su neslavno završili njegovi ulagači.

Na novinarsko pitanje o istražnom postupku o FENIXVE-u Obersnel je kazao da to nije neočekivano, nego da iznenađuje duljina postupka. Ustvrdio je da su on i ostali, koji su imali podatke što se uistinu dogodilo s tim projektom, očekivali da će sudski postupak početi i prije.

Prošli tjedan u pritvor Okružnog zatvora u Rijeci sprovedeni su bivša predsjednica Uprave Hrvatske poštanske banke Ljerka Ercegović, bivši direktor opatijske tvrtke G.H.B. koja je upravljala opatijskim ´Casinom Rosalia´ Branko Vukušić i negdašnji većinski vlasnik tog casina Josip Bepo Španjol. Oni su osumnjičeni da su počinili kažnjiva djela zbog kojih je u kreditnim transakcijama HPB oštećen za najmanje 36,5 milijuna kuna.

Zajam od 20 milijuna kuna HPB je, po istražnom zahtjevu, odobrila FENIXVE-u za gradnju podzemne garaže i stambeno-poslovnog centra u središtu Rijeke, a taj je novac bivši direktor te tvrtke Miloš Španjol doznačio tvrtki G.H.B., odnosno ´Casinu Rosalia´ gdje je njegov brat Josip Španjol tada bio većinski vlasnik.

Od poslova obavljen je samo iskop jame za garažu i nakon toga su radovi prekinuti nekoliko godina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara