Obilježen Dan FER-a i 48. obljetnica rada

FAKULTET elektrotehnike i računarstva (FER) zagrebačkoga Sveučilišta obilježio je danas svoj Dan i 48. obljetnicu rada svečanom sjednicom Fakultetskoga vijeća na kojoj su dodijeljena i priznanja zaslužnim profesorima i najboljiim studentima.

Za ukupni razvoj Republike Hrvatske važno je povezivanje znanosti i gospodarstva, istaknuo je na svečanosti ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić.

"Visokoobrazovani ljudi jezgra su velikoga potencijala Hrvatske i zato je bilo potrebno povezati znanstveni i gospodarski resor hrvatske Vlade", rekao je ministar Vukelić. S tim u vezi, podsjetio je da je ministarstvo kojemu je na čelu potpisalo s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa Sporazum o suradnji u usklađivanju obrazovne politike s gospodarskim potrebama Hrvatske.

Ustvrdivši da Hrvatska može i hoće konkurirati na europskom i svjetskom tržištu razvojem novih tehnologija, njihovom primjenom i proizvodnjom, ministar Vukelić pozvao je studente i znanstvenike FER-a da aktivno sudjeluju u tom procesu a u čemu će imati i potporu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog posebnih zasluga za napredak i razvitak Fakulteta te priznatu nastavnu i znanstvenu izvrsnost diploma počasnoga zvanja "posebno istaknuti profesor" dodijeljena je redovitoj profesorici u mirovini Branki Zovko-Cihlar.

Podijeljene su i zlatne, srebrne i brončane plakete "Josip Lončar" u znak zahvalnosti za svekoliko unaprjeđenje nastave, znanstvenoistraživačkoga rada i organiziranja Fakulteta, a zlatne plakete primili su profesori Damir Kalpić i Sejid Tešnjak.

Nagrada "Stanko Turk" za osobito vrijedan diplomski rad dodijeljena je Darku Fuduriću, a uručene su i tradicionalne nagrade kojima tvrtka Ericsson Nikola Tesla nagrađuje najbolje studentske radove iz područja telekomunikacija.

Četvrti put FER je dodijelio i priznanja srednjim školama za kvalitetno osposobljavanje učenika temeljem kojega najbolji učenici stječu pravo izravnoga upisa na FER bez polaganja razredbenoga ispita.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara