obilježen dan oslobođenja slunja

Petodnevni Dani grada Slunja s mnogo kulturnih i sportskih sadržaja završili su danas, na Dan oslobođenja grada, 6. kolovoza 1995.

Na zajedničkoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća i Poglavarstva grada Slunja posebne zahvalnice uručene su načelnicima općina Velike Kladuše, Bihaća, Cazina i Livna u Federaciji BiH. Također je uručeno nekoliko javnih priznanja građanima i udrugama s područja Slunja.

Priznanja i zahvalnice općinama susjedne Bosne i Hercegovine dodijeljene su zbog pomoći 1991. kad se Slunj našao u okruženju velikosrpske vojske, te su Slunjani, bježeći pred granatama neprijateljske vojske i sveopćom paleži, prvo utočište dobili u Bihaću, Kladuši i Cazinu. Tamo su se organizirali te prebacili najprije u Livno i druge gradove Hercegovine, a odande na slobodno područje Republike Hrvatske, rekao je gradonačelnik Slunja Ivan Bogović.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnik Cazina Zuhdija Dizdarević rekao je kako je 6. kolovoza 1995. važan i za Cazinsku krajinu i Unsko-sanski kanton, jer je oslobođenjem okupiranih dijelova Hrvatske stvorena pretpostavka da se te općine preko Hrvatske ponovno povežu sa svijetom, jer su i one bile u ratnom okruženju.

U sklopu svečanosti Dana grada otvorena je asfaltirana cesta (2000 metara) u selu Lađevcu, vrijednosti 731.000 kuna. Rekonstruirana je središnja slunjska Ulica kralja Zvonimira, s potpuno novom podzemnom infrastrukturom, vrijednosti 1,2 milijuna kuna. Dovršena je i prilazna cesta Rastokama s graničnim točkama i potpornim zidom na rijeci Slunjčici, a otvoreno je i dječje igralište u Slunju, vrijedno 133.000 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara