obilježen dan vukovarsko-srijemske županije i blagdan sv. martina

U povodu Dana Vukovarskosrijemske županije i blagdana njezina zaštitnika sv. Martina u Županji je danas održana prigodna svečanost na kojoj su uručene nagrade pravnim i javnim osobama zaslužnima za razvoj Županije. L

Govoreći na svečanosti u kinu "Mladost" u Županji, predsjednik Skupštine Vukovarsko-srijemske županije Mato Stojanović istaknuo je da su očiti brojni pozitivni pomaci otkako je na vlasti u Županiji koalicija SDP-a, HSLS-a, HSS-a, SDSS-a i DC-a.

"Stanje je daleko bolje nego što je bilo, ali je lošije nego što smo očekivali", rekao je Stojanović, dodavši da je u prošloj godini prvi put zabilježen realan porast prihoda Županije u iznosu od 14 posto, a smanjena je i nezaposlenost.

Vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer ustvrdio je da je u Županiji zaposlenost povećana za 7,8 posto te su zaustavljeni negativni gospodarski trendovi. Razlog tomu je financijska konsolidacija velikih trgovačkih društava, ustvrdio je Šafer, dodajući kako je u prošloj godini zabilježen i rast stočarske proizvodnje od 34 posto.

Nakon pozdravnih govora brojnih gostiju uručene su nagrade i priznanja zaslužnim pravnim i javnim osobama za razvoj Županije. Počast Županije dodijeljena je provedbenom partneru Europske unije u Hrvatskoj nevladinoj agenciji Arbeiter Samariter Bund (ASB) za doprinos obnovi i općem napretku Županije.

Nagrade za životno djelo dodijeljene su Ivani Iskri Janošić, akademiku Dušanu Klepcu, Stjepanu Tomiću, te Mati Kovandžiću. Također su dodijeljene i godišnje nagrade te Povelja Vukovarsko-srijemske županije.

(Hina) žd az

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara