Obilježena 85. obljetnica kemijsko-inženjerskoga studija

Fakultet kemijskoga inženjerstva i tehnologije obilježio je danas svečanom sjednicom 85. obljetnicu kemijskoinženjerskoga studija.

Tom prigodom dodijeljena je Nagrada "Franjo Hanaman" redovitoj profesorici Ljerki Duić za značajan doprinos u znanstveno-istraživačkom radu kao i za promicanje imena Fakulteta.

Uručene su i zahvale umirovljenim nastavnicima u akademskoj 2003./2004. godini te su dodijeljena priznanja najboljim studentima.

Govoreći o radu Fakulteta, dekanica Jasenka Jelenčić je rekla kako danas Fakultet radi na šest lokacija i ima 193 zaposlena.

Na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije studira 160 studenata, godišnje diplomira između 40 i 50, a prosjek studiranja je šest godina.

Nastavni rad organiziran je u 17 zavoda i kabineta, a studentima na raspolaganju stoji fond od dvadesetak tisuća knjiga.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitke Fakultetu kemijskoga inžinjerstva i tehnologije uputila je rektorica zagrebačkoga Sveučilišta Jasna Helena Mencer, istaknuvši svoje opredjeljenje za "cjelovito i integrirano Sveučilište".

Pozvala je mlade docente i izvanredne profesore Fakulteta, kojih je desetak, da se više angažiraju i razmisle što se događa na europskim sveučilištima i u gospodarstvu, kao i na hrvatskim sveučilištima i u gospodarstvu.

Čestitke su uputili i predstavnici srodnih fakulteta iz Zagreba, Splita i Osijeka.

U povodu obljetnice Fakulteta otvoren je i stalni postav izložbe "Vizionari kemijsko-inženjerskoga studija" te je predstavljena knjiga istoimenoga naziva.

(Hina) xmb ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara