Objavljen hrvatski prijevod knjige Karola Wojtyle "Put do Krista - Razmatranje za mlade"

Splitski nakladnik Verbum objavio je knjigu Karola Wojtyle "Put do Krista Razmatranja za mlade" koja donosi duhovne vježbe koje je studentima u Krakowu 1962. i 1972. održao sadašnji papa Ivan Pavao II.

"To su bila vremena koja su nastojala 'svim sredstvima i silama dati smisao životu izvan odnosa s Bogom', kada su se komunističko-ateistička ideologija i politika otvoreno i sustavno borile protiv Boga i protiv Crkve, kada su sva kršćanska načela proglašavana zastarjelima i kontrarevolucionarnima, a vjernici bili na različite načine osporavani i obespravljeni", piše u predgovoru hrvatskoga izdanja knjige šibenski biskup i predsjednik Odbora za mlade u Komisiji za laike HBK msgr. Ante Ivas.

Knjiga "Put do Krista - Razmatranja za mlade" (179 str.) sastavljena je iz dva dijela, a prvi dio pod naslovom "Slika Boga u nama" donosi Wojtyline govore mladeži o Božjoj osobi, kršćanstvu kao religiji izbora, ljudskoj osobi, grijehu, obraćenju i svjedočenju.

U drugom dijelu, naslovljenom "Krist u nama", papa razlaže pitanja o molitvi, čovjeku u razvoju, ljubavi, sakramentu oprosta, euharistiji i Kristovoj nazočnosti u nama.

Knjigu je na hrvatski jezik preveo Vlado Vladić.

Karol Wojtyla, papa Ivan Pavao II. (1920.), postao je svećenikom 1946., a od 1954. profesor je na Katoličkom sveučilištu u Lublinu. Godine 1964. postao je nadbiskupom, a 1967. papa Pavao VI. imenovao ga je kardinalom. Godine 1978. izabran je za papu. Autor je više književnih, teoloških i filozofskih djela.

(Hina) xmk ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara