Objavljen prvi hrvatski film na Blue-rayju

SAMO nekoliko dana nakon svečane premijere kratkog igranog filma filma "Reciklus" kojoj je prisustvovalo više od 400 gostiju, "Braća Gabelić&Birač" najavili su distribuciju "Reciklusa" na Blue-ray mediju. "Reciklus" će tako postati prvi hrvatski film koji će se distribuirati na tom luksuznom mediju, a sve kako bi se gledateljima prenio vrhunski audio-vizualni doživljaj filma. 

Tim su povodom Gabelić i Birač, režiser i producent filma izjavili: "Budući da smo veliku količinu energije uložili u kvalitetu fotografije odlučili smo film izdati na mediju koji može sačuvati originalan dizajn i atmosferu filma. Najavljujemo i nekoliko verzija filma: originalni rez koji traje nešto duže od finala i sadrži brojne, dosad neviđene scene i jednominutnu verziju 'Reciklusa' koja priču o prvog radnom danu pogrebnika priča iz drugog ugla. Skraćena, jednominutna verzija filma posvećena je i OneMinute festivalu u Požegi na kojemu smo već nagrađeni prvom festivalskom nagradom za film 'Kad policija trenira' 2004. godine". 

Autori filma posebno se žele zahvaliti glumcima Sretenu Mokroviću, Miji Jurišići, Vilimu Matuli, Mariji Kohn, Drašku Zidaru, Tomislavu Krstanoviću, Teni Jeić-Gajski i Petri Težak bez čije pomoći i vrhunske glume snimanje Reciklusa ne bi bilo moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi hrvatski Blue-ray će se moći nabaviti u luksuznom pakiranju tek oko Božića kada će "Reciklus" završiti svoj prvi festivalski krug, a do tada će krasiti police vrlo uskog kruga kolekcionara i prijatelja filma. 

J.C.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara