Objavljen roman "Korekcije" Jonathana Franzena

ZAGREBAČKI nakladnik ´VBZ´ objavio je roman ´Korekcije´ američkog pisca Jonathana Franzena.

Roman koji je jedan kritičar nazvao ´prvim pravim romanom novog tisućljeća´ prati obitelj Lambert koja proživljava teške trenutke, od razotkrivanja seksualnih identiteta, izbacivanja s fakulteta, do bolesti i posvemašnjeg moralnog kaosa.

Nakon gotovo pedeset godina vršenja dužnosti majke i supruge, Enid Lambert spremna je odmoriti se, no spletom nesretnih okolnosti obitelj ulazi u veliku krizu. Očajnički tražeći neko zadovoljstvo Enid se odluči po zadnji put okupiti obitelj kod kuće za Božić.

Književni kritičari roman ocijenili su, među ostalim, kao zabavno i tužno djelo koje daje analizu suvremenog američkog društva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jonathan Franzen (1959., Western Springs, Illinois) nakon diplome na Swarthmore Collegeu, kao Fullbrightov stipendist odlazi na studij u Berlin. Kasnije radi u seizmološkom laboratoriju na odsjeku harvardskoga Sveučilišta.

Za prvi roman ´The Twenty-Seventh City´ iz 1988. dobio je nagradu Whiting Award. Drugi roman ´Strong Motion´ objavio je 1992.

Časopis ´New Yorker´ ubrojio ga je u dvadeset pisaca za 21. stoljeće, a časopis ´Granta´ proglasio ga je jednim od ´najboljih mladih američkih pisaca´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara