Objavljena knjiga Karla Keatinga "Što katolici doista vjeruju"

"ŠTO KATOLICI doista vjeruju 52 odgovora na uobičajena pogrešna shvaćanja o katoličkoj vjeri", knjigu američkoga katoličkog pisca Karla Keatinga objavio je splitski nakladnik "Verbum" .

"Katolici trebaju najprije evangelizirati sami sebe. Mnogi odrasli katolici praktično nisu poučeni u vjeri. Oni su možda profesionalci u svom poslu, no njihovo je razumijevanje vjere ravno razumijevanju jednoga gimanzijalca. To je glavni razlog zašto su oni lak plijen onima koji kupe svoje pristaše i koji svakodnevno obilaze naša vrata", piše Keating u knjizi.

Knjiga je raspoređena u osam poglavlja, a obrađuje pitanja o Crkvi i onima koji njome upravljaju, Bibliji i njezinoj pouzdanosti, o sakramentalnoj praksi, marijanskim doktrinama, zagrobnom životu, evangelizaciji, katoličkim običajima, pobožnostima i duhovnom svijetu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastavljena je u obliku pedeset i dva pitanja o problemima koje mnogi katolici pogrješno shvaćaju. Autor je teme pronašao u životu katoličkih vjernika, koje se protežu u rasponu od pitanja izvanzemaljaca do relikvija, od astrologije do reinkarnacije, od transsupstancijacije do ekumenizma.

Karl Keating je američki katolički pisac. Urednik je časopisa "This Rock". Autor je američke uspješnice "Katoličanstvo i fundamentalizam".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara