Objavljena knjiga "Povratak u Cardiff" Johna Williamsa

ROMAN "Povratak u Cardiff" velškog pisca Johna Williamsa, nastavak njegova romana "Pet pubova, dva bara i noćni klub", od danas je u hrvatskim knjižarama, izvijestila je "Fraktura" iz Ivanca, izdavač knjige.

U središtu priče i dalje su likovi iz Williamsova prethodna romana. Opterećeni krizom srednjih godina, oni u novom nastavku istražuju smrt lokalne boksačke legende. S istim likovima i na isti, duhovito-gubitnički način, Williams priča novu priču.

Drugi dio trilogije o Cardiffu istovremeno je triler, krimić i ljubavna priča. "Pet pubova, dva bara i noćni klub" objavljeni su u Hrvatskoj prije dvije godine, a treći dio trilogije "Princ od Walesa", u izdanju "Frakture" očekuje se na proljeće 2004.

Roman "Povratak u Cardiff" ocijenjen je kao zabavan i nimalo patetičan. Književni kritičari tvrde da je to "rokerska knjiga o kulturi i razvoju suvremene Europe" te "strastveno, inteligentno i dirljivo djelo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Početkom 80-ih John Williams (Cardiff, 1961.) bavio se punk i ska glazbom. Radio je kao glazbeni i književni kritičar u mnogim britanskim novinama. Objavio je knjige "Into the Badlands" (1991.), "Faithless" (1997.), "Pet pubova, dva bara i noćni klub" (1999.), "Povratak u Cardiff" (2000.) i "Princ od Walesa" (2003.).

S romanom "Pet pubova, dva bara i noćni klub" taj velški pisac sudjelovao je 2001. na Danima Walesa u Zagrebu .

"Povratak u Cardiff" s engleskog je prevela Marijana Javornik Čubrić.

(Hina) ag dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara