Objavljena knjiga Vicka Kapetanovića "Kristu suobličen, život i vrline fra Ante Antića (1893.-1965.)"

Nakladnici Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Splitu i Vicepostulatura o. fra Ante Antića u Zagrebu objavili su knjigu Vicka Kapetanovića "Kristu suobličen, život i vrline fra Ante Antića (1893.1965.)", izvijestila je Informativna katolička agencija IKA.

Knjiga je dokumentirani životopis sluge Božjega fra Ante Antića i dio je dokumentacije o životu, krjepostima i glasu svetosti sluge Božjega koja se na proučavanje dostavlja Kongregaciji za kauze svetih u Vatikanu.

Knjiga je podijeljena na sedam poglavlja koja obrađuju Antićevo podrijetlo, odgoj i obrazovanje, život i rad između dva svjetska rata, vrijeme krvi i komunizma, njega kao učitelja i priređivača priručnika za duhovni život, te poglavlja Božji pohod i nebeski zagovornik.

U knjizi su također objavljeni popis kratica, uvod, zaključak, popis literature.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjiga je prevedena na talijanski jezik i trebala bi biti objavljena kao posljednji dio Positia, odnosno dokumentacije koja se dostavlja Kongregaciji za kauze svetih u Vatikanu, prenosi IKA i dodaje kako su recenzenti knjige Cristoforo Bove i Franjo Emanuel Hoško.

Vicko Kapetanović je profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

(Hina) xmk yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara