Objavljeni detalji o zaraženim policajcima

Objavljeni detalji o zaraženim policajcima
Foto: Robert Anic/PIXSELL

DVA policajca zaražena su koronavirusom, a 90 djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova su pod mjerama samoizolacije, izvijestio je u četvrtak glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

''Dva zaražena policajca su bila pod mjerama samoizolacije. Oni su ranije bili testirani te su bili negativni na koronavirus, ali drugo testiranje je pokazalo da su ipak zaraženi'', pojasnio je Milina na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Milina je pritom podsjetio da su policijski službenici od prvog dana pojave epidemije glavna potpora zdravstvenom sustavu.   

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović zahvalio se građanima koji poštuju mjere i odluke Stožera.

''Svi koji nisu u nužnim službama moraju polako usporavati ritam, kako bi se resursi i energija sačuvali za zdravstvene radnike, policiju i zaštitare. Poruka građanima je - ostanite doma, neka to bude vaša zadaća, a mi smo tu da radimo sve što je moguće da držimo sve pod kontrolom'', poručio je Božinović.

Sindikat objavio detalje

Sindikat policije Hrvatske objavio je neke nove informacije o oboljelima.

"SPH će Vas informirati o stanju zaraženih kolega s koronavirusom.

Jedan od dvojice zaraženih policajaca ima upalu pluća i nalazi se u čakovečkoj bolnici.

Nakon što je ravnatelj policije Nikola Milina na jutrošnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog kriznog stožera potvrdio da su i dvojica policajaca zaražena koronavirusom, doznajemo da je jedan od dvojice policajaca hospitaliziran od nedjelje u čakovečkoj Općoj bolnici zbog upale pluća. Drugi policajac djelatnik je PU zagrebačke.

Policajac iz PU Međimurske koji je hospitaliziran je granični policajac koji se odmah nakon što je posumnjao da bi mogao imati koronavirus otišao u samoizolaciju, javio se svojim nadređenima i obavljeno je testiranje koje je pokazalo da je pozitivan na Covid-19. Taj policajac je donedavno radio sa svojim slovenskim, austrijskim i mađarskim kolegama u Centru za razmjenu podataka u Centru Dolga Vas koje su osnovale četiri zemlje za razmjenu podataka.

Još se utvrđuju svi kontakti s kojima je kontaktirao navedeni policajac, ali prema prvim analizama nije riječ o velikom broju kontakata", objavio je Sindikat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara