Objavljeni detalji pucnjave u Zagrebu: Policajci izvan smjene svladali napadača

Objavljeni detalji pucnjave u Zagrebu: Policajci izvan smjene svladali napadača
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

ZAGREBAČKA policija objavila je detalje sinoćnje pucnjave u Novom Zagrebu.

Prema dosad prikupljenim informacijama, do pucnjave je došlo u 21.50 kada se 40-godišnjak kretao nogostupom u Čalogovićevoj ulici. U jednom trenu u njegovom pravcu 26-godišnjak je ispalio više hitaca iz vatrenog oružja.

Nakon toga oštećeni je ostao u Čalogovićevoj ulici dok je osumnjičeni počeo bježati prema Vatikanskoj ulici.

Policajci izvan smjene i u civilu trčali za napadačem

Da se nešto događa, uočila su dvojica policijskih službenika koji su se zatekli u blizini, a bili su izvan službe i u civilu. Oni su s namjerom uhićenja počinitelja potrčali za njim Vatikanskom ulicom i u isto vrijeme izdali naredbu da se zaustavi, na što se on oglušio i u bijegu odbacio vatreno oružje.

Odmah potom uspjeli su ga sustići na zelenoj površini, gdje je nastavio s aktivnim otporom te su ga u daljnjem bijegu spriječili tjelesnom snagom, o svemu su obavijestili kolege na 192 koji su odmah po dolasku nad osumnjičenikom uporabili sredstva prisile, odnosno sredstva za vezivanje s ciljem svladavanja daljnjeg otpora.

Osumnjičeni je doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje, vatreno oružje pronađeno je na mjestu događaja, a ozlijeđenom je liječnička pomoć pružena u KBC-u Zagreb.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara