Objavljeni detalji rekordne zapljene droge kod Varaždina

Objavljeni detalji rekordne zapljene droge kod Varaždina
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

VARAŽDINSKA policija, koja je početkom ožujka u opsežnoj akciji zaplijenila gotovo pola tone marihuane i amfetamina, izvijestila je jutros kako je dovršila kriminalističko istraživanje nad četiri hrvatska državljana i jednim državljaninom Crne Gore, zbog sumnje u zločinačko udruživanje te neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Riječ je o muškarcima u dobi od 48, 38, 41 i 43 godine te 33-godišnjem crnogorskom državljaninu.

Kako se sumnja, 48-godišnjak je u razdoblju od najmanje kolovoza prošle do 6. ožujka ove godine na području Hrvatske, Crne Gore i Njemačke povezao u zajedničko kriminalno djelovanje ostalu četvoricu navedenih, s ciljem stjecanja nepripadne materijalne koristi i to nabavkom, prijevozom, prijenosom i preprodajom većih količina marihuane i amfetamina.

Dopremali drogu iz Crne Gore u Hrvatsku

Planiranjem i realizacijom navedenog 48-godišnjak je rukovodio zajedno s 38-godišnjakom, s kojim je za potrebe ispunjenja svrhe zločinačkog udruženja, zajednički i dogovorno, ostvario kontakte sa za sad nepoznatim osobama u Crnoj Gori, preko kojih su u Albaniji počeli nabavljati veće količine droge marihuane i amfetamina. Također su osigurali dopremanje droge iz Crne Gore u Hrvatsku u samo za tu svrhu unaprijed prerađenim kamionima.

Po prijevozu droge na područje Hrvatske, odnosno grada Varaždina, droga se istovarivala i prepakiravala, nakon čega se dio droge skladištio u Varaždinu za potrebe daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj, dok se za drugi dio droge organizirao prijevoz za Njemačku.

Rekordna zapljena droge na varaždinskom području

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer su dvojica od navedenih starosti 48 i 43 godine predani uz kaznenu prijavu pritvorskom nadzorniku Pritvorske jedinice Policijske uprave zagrebačke

Inače, riječ je o akciji u kojoj je zaplijenjena rekordne količine droge na varaždinskom području.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara