Objavljeni natječaj za direktore programa i glavne urednike informativnih programa HR-a i HTV-a

NATJEČAJ za direktore programa, te glavne urednike informativnih programa Hrvatskog radija (HR) i Hrvatske televizije (HTV) objavljen je danas u Narodnim novinama i dnevnom tisku

Natječaj će biti otvoren 14 dana, a Programsko vijeće Hrvatske radiotelevizije (HRT) najkasnije 45 dana od objave natječaja tajnim glasovanjem mora odlučiti o novim direktorima i glavnim urednicima.

Programsko vijeće je odluku o raspisivanju natječaja za čelne programske dužnosti javne nacionalne radiotelevizije donijelo na prekjučerašnjoj sjednici.

Uvjeti za raspisivanje natječaja ostvareni su nakon što je Vijeće na prijedlog glavnog ravnatelja HRT-a Mirka Galića u srijedu izabralo Mariju Nemčić za novu ravnateljicu HTV-a, a Ivanku Lučev za ravnateljicu HR-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

O osobama koje bi iduće četiri godine trebale provesti na tim dužnostima Vijeće će glasovati nakon prijedloga ravnatelja radija, odnosno televizije. Za imenovanje je potrebno šest glasova.

Za direktore radija i televizije (bivše glavne urednike), te glavne urednike informativnih programa mogu se natjecati hrvatski državljani, koji nisu stranački ili državni dužnosnici, a imaju visoku stručnu spremu, najmanje pet godina radnog iskustva na uredničkim poslovima, te organizacije i rukovodne sposobnosti. Uz to moraju poznavati tehnologije proizvodnje i emitiranja, te znati jedan svjetski jezik.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara