Objavljeno drugo izdanje Eppersonova "Novog svjetskog poretka"

Zagrebački nakladnik "Sion" objavio je drugo preuređeno izdanje knjige američkoga povjesničara Ralpha Eppersona "Novi svjetski poredak".

Popratne pojave i posljedice globalizacije obrađivane su kroz mnoštvo gospodarskih, političkih, socijalnih i religijskih pitanja, a Eppersonova se raščlamba temelji na istraživanju pozadine političkih pojava razrađenih i upravljanih duboko iza kulise političke pozornice.

U potrazi za izvorima različitih političkih i socijalnih gibanja u današnjem svijetu, Epperson ističe znatnu ulogu magije duboko skrivene ispod zbivanja vidljivih na javnoj sceni.

Knjiga u 39 poglavlja obrađuje Eppersonove teze na primjerima iz života i politike, razrađujući povijest i ulogu magije raspoređene po različitim tajnim društvima od antičkih misterija do današnjeg pokreta "novoga doba" i suvremenoga štovanja sotone te njegova utjecaja na Marxovu i Hitlerovu politiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U sadašnjem očitovanju takva politika, ističe Epperson, napada religiju, obitelj, privatno vlasništvo, nacionalizam i razara sustav obrazovanja, a autor je metode tematski obradio za svako područje u posebnom poglavlju.

Epperson je američko izdanje knjige objavio 1990., a hrvatsko izdanje financirao je katolički nakladnik Miro Glavurtić. Knjiga je pod imenom drugoga izdavača objavljena u Beogradu kad je Glavurtić već s obitelji bio u prognanstvu.

Ralph Epperson je američki povjesničar, a objavio je američku uspješnicu "Nevidljiva ruka" koja je prevedena i na hrvatski jezik.

(Hina) mk mc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara