obnovljena zgrada studija humanističkih znanosti u splitu

U Splitu je danas svečanom sjednicom sveučilišnog Senata proslavljen svršetak obnove zgrade Studija humanističkih znanosti Sveučilišta u Splitu. L

Rektor Sveučilišta prof. dr. Ivan Pavić naglasio je da dvije godine nakon osnutka humanistički studiji u Splitu treću akademsku godinu počinju ne samo u obnovljenim prostorima, u Radovanovoj 13, bivšem sjedištu Ekonomskog fakulteta, nego i s proširenim programom.

Naime, uz kroatistiku, anglistiku i talijanistiku uveden je i studij povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pročelnik humanističkih studija prof. dr. Joško Božanić rekao je kako "razvoj i afirmacija splitske humanistike s oko pet stotina studenata, te suradnja s humanističkim studijima na drugim hrvatskim i europskim sveučilištima, među kojima su i najugledniji poput Yalea, Macerate, Pescare, potvrđuju smisao utemeljenja najmlađe članice Sveučilišta u Splitu".

Posebno je istaknuo suradnju sa studijem humanistike u Zadru zbog poznatih prijepora u stručnim krugovima prije utemeljenja studija u Splitu o tome kako će splitski studiji štetiti zadarskim. Potvrdilo se da su bili u krivu, jer vrijeme je pokazalo da oba studija nesmetano djeluju i znanstveno se nadopunjuju, kazao je Božanić.

U obnovu zgrade Studija humanističkih znanosti Sveučilišta u Splitu uloženo je oko milijun i pol kuna iz proračuna Sveučilišta i državnog proračuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara