Obnovljeni Chaplinovi filmovi na DVD-u

MILIJUNI ljubitelja moderne kinematografije moći će vidjeti legendarne komedije Charlieja Chaplina u obnovljenom izdanju na DVD-u.

Četiri klasika - "Zlatna groznica", "Moderna vremena", "Veliki diktator" i "Svjetla pozornice", izdana su ovih dana na DVD-u u Sjedinjenim Američkim Državama.

Preostalih šest filmova, uključujući "Svjetla velegrada" i "Mališana", te nekoliko kratkih Chaplinovih filmova, trebali bi izaći u digitalnom izdanju iduće godine.

Ova izdanja pružaju priliku širokoj publici da vide komedije obnovljene u originalnom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ne možete reći da ste vidjeli Chaplinove filmove ako niste vidjeli ove obnovljene verzije", izjavila je glumčeva kći Geraldine Chaplin.

Chaplinovi su nasljednici potpisali ugovor s francuskom filmskom tvrtkom MK2 oko obnavljanja originalnih filmova, a Warner Bros. je zadužen za njihovu DVD distribuciju.

"Potjera za zlatom" iz 1925. uključuje originalne titlove te Chaplinovu obnovljenu verziju iz 1942. s njegovim glasom, što znatno mijenja film.

"Potjera za zlatom", "Moderna vremena" i "Svjetla pozornice" uključuju 26-minutne dokumentarce, od kojih je svaki nazvan "Chaplin danas", s komentarima suvremenih redatelja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara