Obračun na sudu: Novinar Rogošić prijavio poduzetnika Marušića DORH-u, a tužit će i za klevetu

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Nacional

NEĆE se, čini se, tijela progona, lako riješiti posljedica neugodne i neuobičajene situacije koja se zbila prošlog petka u sudnici splitskog Općinskog suda.

Nakon što je poduzetnik Hrvoje Marušić ozbiljno shvatio riječi novinara Željka Rogošića da će ga zadaviti ako mu se nastavi obraćati povišenim tonom pa ga je prijavio policiji za prijetnju, dužna nije ostala ni druga strana. Rogošić je Marušića prijavio Državnom odvjetništvu za kaznena djela lažnog prijavljivanja i širenje uznemirujućih glasina. No neće ostati na tome, naime tužit će ga i za klevetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Marušić je bio bahat, nisam mu prijetio, već ga upozorio"

"Marušić pravi cirkus. Pokušava dezinformacijama uznemiriti javnost. Zloupotrebio je policiju i medije lažno prikazujući situaciju u sudnici. Gubi spor pa to očito na ovaj način želi kompenzirati. Bio je bahat, rekao mi je da umuknem. Tražio sam zaštitu od sutkinje koja nije reagirala. Dok sam sjedao na stolicu, vidio sam da se ceri pa su mu zato rekao da ću ga zadaviti ako nastavi s tim. Bio sam ljutit, isprovociran, nisam dobio sudsku zaštitu i kazao sam to u samoobrani. Normalno da to nije bila prijetnja, već upozorenje, što su shvatili i u policiji, kojoj sam se javio samoinicijativno nakon što sam pročitao da su neki mediji objavili da me traže", kaže Rogošić.

Na sudu su se inače našli zbog Marušićeve tužbe na 100 tisuća kuna zbog duševnih boli prouzročenih Rogošićevim tekstom u Nacionalu pod naslovom "Tajkun bez pokrića" objavljenim u ožujku 2008. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara