Očajna samohrana majka tražila pomoć Peđe Grbina, on njenu tužnu priču prenio na Fejsu

Očajna samohrana majka tražila pomoć Peđe Grbina, on njenu tužnu priču prenio na Fejsu

Foto: Hina

PEĐA GRBIN je današnju obljetnicu Dana državnosti odlučio iskoristiti za pisanje o temama koje muče građane Hrvatske. Pritom je podijelio priču samohrane majke koja nikako ne može naći posao te kritizirao nenajavljeno stopiranje mjera za poticanje zapošljavanja.

"Danas je Dan državnosti i držim da ovaj dan, osim za protokolarno čestitanje, treba prije svega iskoristiti za pisanje o temama koje doista muče građane ove države.

Jedna od tih tema, vjerojatno i najvažnija, je pitanje nezaposlenosti. Pa je tako jučer na stranicama HZZ-a osvanula obavijest kojom nas taj Zavod, kojem je zadaća briga o zapošljavanju nezaposlenih, izvješćuje da se obustavlja financiranje dijela mjera iz njegovog djelokruga, koje obuhvaćaju: potpore za zapošljavanje, potpore za samozapošljavanje, potpore za usavršavanje, stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa i javne radove. Tajming odličan: između Brexita, praznika i osmine finala, malo je tko ovo uopće primijetio. Osim onih koje se ta mjera direktno tiče.

Stoga u nastavku ovog posta prenosim priču jedne osobe koje se ova mjera direktno tiče: "Dobar dan, pardon na smetnji al ljuta sam ko pas i iskreno ne znam tko mi može odgovorit suvislo pa se obraćam Vama.


Ja sam samohrana nezaposlena majka 36 godina, mislim da Vam ne moram govorit koliko mi je jednostavno naći posao bez obzira što sam ing. informatičkog menadžmenta i dizajna. Dakle kako sam imala 0 veza tako sam do sad radila poslove KV i nakon rođenja sina sam odlučila na burzi tražiti mjere za stručno osposobljavanje. Sama sam našla firmu predala papire i sve i sad me prvo zavlače 2 mjeseca. Kad se stvar počela dovodit kraju napokon sad vidim da je privremeno ukinuta ta mjera.

Da li sam ja luda i kako je moguće uopće da tehnička vlada to napravi? I šta da ja radim sa svojim djetetom bez posla i ikakve naknade? Niste Vi krivi niti to govorim ali molim Vas da se za to čuje jako glasno u "Saboru" jer ovo više nije normalno što rade čak i sad kad su postali tehničari"
Bez dodatnih i suvišnih komentara, ovo je jedina čestitka koju si dopuštam za Dan državnosti", napisao je Grbin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara