Od 1. siječnja u Zagrebu skuplje parkiranje

U ZAGREBU će od 1. siječnja 2003. poskupjeti parkirne karte za I. i II. zonu, odlučili su na današnjoj sjednici članovi zagrebačkog Gradskog poglavarstva.

Tako će u I. zoni jedan sat parkiranja sa šest poskupjeti na osam kuna, a u II. zoni umjesto tri kune bit će četiri kune. U III. zoni cijena parkiranja ostaje ista - dvije kune po satu.

Na izmjene i dopune zaključka o zonama javnih parkirališta i cijene parkirne karte Gradsko se poglavarstvo odlučilo zbog toga što je u zadnje vrijeme uočen povećan dolazak osobnim automobilima u središte grada. ´Zbog toga nastaju velike gužve i onemogućuje se normalan prijevoz građana javnim prijevozom´, rekao je Davor Jelavić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, graditeljstvo, stambene i komunalne poslove i promet.

Osim poskupljenja cijena parkirnih karata, Gradsko poglavarstvo je današnjim izmjenama proširilo obuhvat javnih parkirališta u sve tri zone na mjesta gdje se dosada nije naplaćivalo parkiranje što će, smatraju, također pridonijeti rješavanju problema parkiranja u gradskom središtu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara