Od 10. veljače korisnici besplatnog prijevoza ZET-a moraju imati markicu

ZET ĆE od 3. do 15. veljače izdavati besplatne socijalne mjesečne markice za veljaču na svim prodajnim mjestima ZET-a (osim Velike Gorice i Zaprešića), temeljem Popisa korisnika prava na besplatnu socijalnu mjesečnu pokaznu kartu izdanog od Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb, priopćeno je danas iz ZET-a.

Odlukom Gradske skupštine od 22. prosinca svi nezaposleni građani Zagreba koji su prijavljeni na Zavod za zapošljavanje ostvaruju pravo na besplatnu socijalnu mjesečnu pokaznu kartu za područje Zagreba od prvog dana sljedećeg mjeseca od prijave Zavodu, podsjećaju iz ZET-a.

Za dobivanje besplatne socijalne markice korisnik je obavezan predočiti osobnu iskaznicu i socijalnu iskaznicu ZET-a, te potpisati preuzimanje socijalne markice.

Korisnici prava na besplatnu socijalnu markicu s popisa Gradskog ureda koji do sada nisu imali socijalnu iskaznicu obavezni su je izvaditi u prostorijama ZET-a u Ozaljskoj 105, a za izdavanje iskaznice trebaju ispuniti obrazac ZET-a, priložiti fotografiju (3,5 cm x 4 cm), te platiti izdavanje iskaznice trideset kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nezaposlena osoba koja nije na spomenutom popisu Gradskog ureda, ne može dobiti, a niti kupiti socijalnu markicu.

Osobe koje ostvaruju pravo na socijalnu mjesečnu pokaznu kartu po nekom drugom osnovu (civilni ročnici, izbjeglice) mogu kupiti socijalnu markicu za područje Zagreba u prodavaonici karata ZET-a u Ozaljskoj 105.

Sve socijalne mjesečne pokazne karte važeće su od 10. dana tekućeg mjeseca do 10. dana sljedećeg mjeseca.

ZET upozorava da se svi nezaposleni građani Zagreba koji su se u siječnju vozili besplatno uz predočenje socijalne iskaznice ZET-a, osobne iskaznice i evidencijskog lista Zavoda za zapošljavanje, mogu na isti način voziti do 10. veljače.

Od tada moraju imati ispravnu socijalnu mjesečnu pokaznu kartu koja se sastoji od socijalne iskaznice ZET-a i mjesečne markice za veljaču koja će vrijediti do 10. ožujka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara