Njemačka identificirala zlostavljače iz Koelna, među njima i jedan Srbin

Njemačka identificirala zlostavljače iz Koelna, među njima i jedan Srbin

Foto: Hina

VEĆINA do sada ispitanih osumnjičenika za napade u Koelnu su tražitelji azila, piše Sky News. Policija je do sada ispitala 31 osumnjičenika, a njih 18 su tražitelji azila.

To je potvrdio i glasnogovornik njemačkog ministarstva unutrašnjih poslova Tobias Plate koji je na konferenciji za novinare rekao da je policija identificirala 31 osobu dodavši da čak je među njima čak 18 tražitelja azila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ipak, policija nije odala imena osumnjičenih. Od trideset jednog ispitanog njih devet su Alžirci, osam Marokanci, pet ih potječe iz Irana, a četvero iz Sirije. Osim toga, ispitana su dva njemačka državljanina, jedan Iračanin, jedan Srbin i američki državljanin.

Policijsko izvješće koje je procurilo u javnost opisuje kako su se policajci borili s velikom masom ljudi te kako je velik broj prisutnih, posebno djece, bio prestravljen događajima u novogodišnjoj noći. Jens Floeren, glasnogovornik policije, potvrdio je autentičnost izvješća, ali je ipak dodao kako je ono nastalo pod utjecajem subjektivne procjene jednog od policajaca na terenu.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara