MUP uveo veliku promjenu, nema više redova za vozačke dozvole

MUP uveo veliku promjenu, nema više redova za vozačke dozvole

Foto: Index

DANAS je na snagu stupio Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o vozačkim dozvolama građana, kojim je zahtjev za novu vozačku dozvolu u redovnom postupku moguće predati elektroničkim putem, priopćeno je iz MUP-a. Time bi se redovi u policijskim upravama mogli znatno smanjiti.

Zahtjev za novu vozačku dozvolu građani mogu podnijeti preko sustava e-Građani. Da bi mogli elektroničkim putem podnijeti zahtjev, građani moraju imati elektroničku osobnu iskaznicu s potpisnim certifikatom.

Građanin će kroz sustav e-Građani uz zahtjev dostaviti skenirane isprave koje mora priložiti u postupku podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole (uvjerenje o položenom vozačkom ispitu, zdravstveno uvjerenje), a fotografija i potpis podnositelja zahtjeva će se preuzimati iz Informacijskog sustava MUP-a.

Podnositelj će moći izabrati način dostave dokumenta

Podnositelj zahtjeva moći će izabrati način dostave izrađene vozačke dozvole: preuzimanje u policijskoj upravi ili postaji prema kojoj je uputio elektronički zahtjev za izdavanje vozačke dozvole ili dostava na adresu prebivališta ili boravišta putem dostavne službe.

Predaja elektroničkog zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole kroz sustav e-Građani moguća je samo za izdavanje vozačke dozvole u redovnom postupku.

Izmjenama Pravilnika o vozačkim dozvolama propisane su i nove dimenzije fotografija koje sada iznose 35x45 mm umjesto dosadašnjih 3x3,5 cm. Svi oni koji će od danas podnositi zahtjev za novu vozačku dozvolu u policijskoj upravi ili postaji, moraju imati fotografije novih dimenzija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara