Od danas ponovno dozvoljen unos tekućine u zrakoplove

MINISTARSTVO mora, prometa i infrastrukture je izvijestilo kako s današnjim danom na snagu stupa uredba Europske komisije, kojom se putnicima u zračnom prometu, koji putuju iz Hrvatske i presjedaju u nekoj od zračnih luka u Europskoj uniji i Švicarskoj, ponovno dozvoljava unos tekućine u zrakoplove.
 
"Ova regulativa se odnosi na hrvatske zračne luke Dubrovnik, Rijeka, Pula, Split, Zadar i
Zagreb. U tekućine se ubrajaju: pića, ulja, parfemi, losioni, gelovi, mješavine tekućina i čvrstih tvari, sadržaji boca pod tlakom kao što su pjene za brijanje, gelovi, dezodoransi, parfemi i ostali predmeti sličnog sadržaja", stoji u priopćenju ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Dodaje se kako "navedeni predmeti moraju biti kupljeni u trgovinama bescarinske zone navedenih zračnih luka, unutar 36 sati od transfera, i pakirana u posebnu prozirnu plastičnu vrećicu" te kako se "vrećica mora zapečatiti, tako da svaki pokušaj otvaranja i zadiranja u njen sadržaj može biti vidljiv".
 
Takvo odobrenje, kojim se trećim zemljama odobrava transfer tekućina preko zračnih luka u EU i Švicarskoj, od EK je dobila još samo zračna luka Singapur.

I.M.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara