Od idućeg tjedna zagrebačka policija snimat će vozače koji ulaze u "začepljena" križanja

POLICIJA će od idućeg tjedna snimati i kažnjavati vozače koji ulaze u "začepljena" križanja iako su svjesni da iz njega neće izaći za trajanja zelenog svjetla, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Prometna raskrižja, uglavnom u središtu Zagreba, snimat će policajci u civilu, a vozače koje "ulove" na neprohodnim križanjima zaustavljat će i kažnjavati na prvom prigodnom mjestu, rekao je Viktor Forjan iz Odjela za sigurnost prometa zagrebačke policije.

Objasnio je da policija tako želi riješiti stvaranje prometnih gužvi na najopterećenijim gradskim raskrižjima koja su u vrijeme tzv. prometnih špica često neprohodna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem vozača koji namjerno ulaze u neprohodna križanja i time stvaraju još veću gužvu pokušavamo riješiti dulje vrijeme, no niti jedan od dosadašnjih načina nije se pokazao dovoljno učinkovit, kazao je Forjan.

Početkom idućeg tjedna prvi policajci s kamerama pojavit će se na križanjima u Šubićevoj i Zvonimirovoj ulici, a kasnije će se ta metoda primjenjivati i na ostalim prometnim raskrižjima.

Za ulazak u raskrižje iz kojega je očito da se neće moći izaći za trajanja zelenog svjetla predviđena je kazna od 200 kuna i jedan kazneni bod.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara