Od partnerice posudio 450.000 kn, odbio joj vratiti pa joj prijetio: "Ubit ću te, stavit ću te u ludnicu"

Od partnerice posudio 450.000 kn, odbio joj vratiti pa joj prijetio: "Ubit ću te, stavit ću te u ludnicu"

Screenshot: Google Maps

VJEKOSLAV FABJANAC, nekad vlasnik auto-kuće Fabjanac, osuđen je na splitskom Općinskom sudu nepravomoćno na jedinstvenu kaznu od 10 mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine zbog prevare i prijetnji bivšoj partnerici od koje je posudio 450 tisuća kuna, ali ih nije vratio.

Prema presudi, Fabjanac je od svibnja 2011. do travnja 2012. od partnerice tražio veći iznos novca zbog kupovine nekretnina. Ona mu je dala u dva navrata ukupno 450 tisuća kuna, a on se obavezao da će novac vratiti, što nije napravio. Sastavili su i ugovor.

Prema nepravomoćnoj presudi splitskog suda tih 450 tisuća kuna mora vratiti bivšoj u roku od godine dana, inače će mu opozvati uvjet pa će morati u zatvor.

Fabjanac je osuđen i za prijetnju. 20. siječnja 2014. godine došao je do kuće bivše partnerice. Lupao je po prozoru i vikao: "Ubit ću te, uništit ću te, stavit ću te u ludnicu." Kako se ispostavilo, riječ je bila o okrivljenikovoj reakciji na najavu izlaska teksta u medijima o njegovom dugovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskoristio ljubavnu vezu da dođe do novca

Fabjanac je ustvrdio kako nije počinio ni prijetnju, ni prevaru, no sutkinja nije prihvatila njegovu obranu te ga je osudila na uvjetnu kaznu.

Sutkinja je u obrazloženju presude navela kako je očito da je okrivljeni iskoristio ljubavnu vezu s oštećenom koja mu je bespogovorno vjerovala te mu posudila novac uz puno povjerenje. Smatrala je da je izvjesno da će joj novac vratiti jer je imao auto-kuću i još nekoliko nekretnina. Ispostavilo se, međutim, da Fabjanac više nema nekretnina na svoje ime te da je jednu prepisao bratu dan prije inkriminiranog razdoblja.

Oštećena je navela kako joj je Fabjanac u parnici predložio da joj svaka tri mjeseca vrati po 1.000 kuna, no na to nije pristala jer bi vrijeme povrata duga bilo duže od 30 godina. Tražila je da joj novac vrati u dva dijela, kako je i posudio. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara