Od pobjednika do gubitnika u dva mjeseca: Gdje je onih 99% HDZ-ovaca koji su glasali za Karamarka?

Od pobjednika do gubitnika u dva mjeseca: Gdje je onih 99% HDZ-ovaca koji su glasali za Karamarka?

Foto: FAH

TOMISLAV KARAMARKO podnio je danas ostavku na mjesto predsjednika Hrvatske demokratske zajednice. Prije samo dva mjeseca bio je jedini kandidat na unutarstranačkim izborima i praktički jednoglasno je izabran na tu poziciju. Podsjetimo, na tadašnjim izborima glasalo je, bez šalabahtera i ostalih uputa što su obilježile kasnije HDZ-ove izbore, oko 93.000 članova HDZ-a. Karamarko je osvojio 99,2 posto ili 92.276 glasova.

Dan kasnije, slavodobitno je komentirao: "Više od 90.000 glasova koje sam dobio gledam prije svega kao veliku obvezu i odgovornost da Hrvatska demokratska zajednica i dalje bude pobjednička stranka koja će Hrvatsku učiniti boljim mjestom za život."

Iako je bio jedini kandidat na izborima ustvrdio je kako su izbori prošli u skladu s dobrim demokratskim običajima. Tijekom samog glasovanja izrazio je žaljenje što je jedini kandidat, ali je ustvrdio da je to zapravo potvrda njegovog rada. "To vidim kao potvrdu svog dosadašnjeg rada, rada svog tima i dosadašnjih pet izbornih pobjeda. Na neki način je to možda honoriranje svega toga", rekao je tog 17. travnja Karamarko.

Prilikom same predaje potpisa kandidature za predsjednika stranke, kojih je bilo više od 30.000, Karamarko je izjavio da mu je cilj dići i učvrstiti HDZ. Najavio je i obnovu vodstva stranke govoreći o važnosti dolaska mladih i stručnih ljudi.

Samo nekoliko mjeseci kasnije, kandidata za novog predsjednika HDZ-a ima više nego ikad, a od velikih Karamarkovih planova za Hrvatsku i HDZ, izgleda, nije ostalo ništa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara