Odbor vjerovnika "Dione" odbio zahtjev radnika za povećanjem plaća

ODBOR vjerovnika "Dione" u stečaju odbio je danas zahtjev radnika da im se plaće povećaju za 20 posto ali im je odobrio isplatu uskrsnica u iznosu od 1000 kuna.

Budući da im nije odobreno povećanje plaća, a uskrsnicu smatraju tek "malom kompenzacijom", Sindikat trgovine organizirat će uskoro prosvjed na Markovu trgu, rekla je Hini predsjednica sindikata Ana Knežević.

Dvjestotinjak radnika "Dione" uoči današnjeg sastanka Odbora vjerovnika tražilo je povećanje plaća za 20 posto i očuvanje cjelovitosti tvrtke do pronalaska novog kupca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Radnici zahtijevaju povećanje plaća jer im nisu rasle već četiri godine, otkad je tvrtka otišla u stečaj, a budući da su banke počele prodavati "Dionine" nekretnine boje se da će ostati bez posla.

Knežević je rekla da će Odbor vjerovnika zatražiti od banaka da prestanu prodavati imovinu tvrtke do pronalaska novog vlasnika kako bi se sačuvala njezina cjelovitost.

Nakon što se Odbor vjerovnika oko toga pitanja usuglasi s bankama bit će raspisan novi natječaj za prodaju te trgovačke tvrtke, a banke bi s novim vlasnikom trebale dogovoriti isplatu potraživanja, rekla je Knežević.

U "Dioni" je zaposleno 1350 radnika, a prosječna plaća iznosi između 1600 i 1700 kuna. Vjerovnici potražuju oko milijardu i 300 milijuna kuna, a vrijednost tvrtke danas je procijenjena na 360 milijuna kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara