Odbor za oslobođenje Šljivančanina: On više nije na teritoriju SCiG

HAAŠKI optuženik Veselin Šljivančanin, optužen za ratne zločine u Vukovaru 1991. godine, nije više na teritoriju Srbije i Crne Gore, tvrdi Vesna Gojković, tajnica Odbora za oslobođenje Šljivančanina Vesna Gojković.

"Poslije neuspjelog pokušaja uhićenja na Veliki petak, 25. travnja, članovi Odbora sklonili su ga na teritorij države koja zna cijeniti hrabrost i poštenje jednoga časnog oficira", izjavila je Gojković za beogradski "Balkan".

Ona "ne zna je li naoružan, jer se nisu vidjeli mjesec i pol, ali misli da mu eksploziv nije potreban, jer se nalazi na sigurnom".

Šljivančaninovom odlasku iz zemlje "prethodilo je saznanje da se priprema teren za njegovu likvidaciju", kazala je Gojković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
To je objasnila izjavom ministra obrane Srbije i Crne Gore Borisa Tadića da Šljivančanin, za kojeg se više puta tvrdilo da se "živ neće predatim", ugrožava sigurnost.

Uvjetovanje američke pomoći izručenjem Šljivančanina do 15. lipnja Gojković je nazvala "krajnje licemjernim i bezobraznim, s obzirom na to da SAD traže potpisivanje sporazuma o neizručivanju njihovih građana, a s druge strane traže izručenje Veselina Šljivančanina za kojeg je država građanima Srbije rekla da nije kriv".

"Pošto se sve vrti oko novca, neka nam napokon kažu o kojoj se svoti radi, pa ako treba da otkupimo glavu nevinog čovjeka, učinit ćemo i to", zaključila je Gojković.

(Hina) ttag rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara