Odgađa se zatvaranje zagrebačkog rotora

Odgađa se zatvaranje zagrebačkog rotora
Ilustracija: Index (Wikipedia/SpeedyGonsales, FaH)

ROTOR u zagrebačkom Remetincu bit će potpuno zatvoren od 30. studenog, potvrđeno je iz Gradskog ureda za promet. Iako je zatvaranje rotora dosad bilo najavljivano za početak studenog, rok za planiran početak druge faze rekonstrukcije pomaknut je na sam kraj idućeg mjeseca.

"Uvjeti projektne dokumentacije i tehnologija građenja uvjetuju potpuno zatvaranje rotora za promet. Privremenom regulacijom promet će biti prebačen na izgrađene privremene prometnice, izvodit će se radovi izgradnje dva tunela u smjeru istok-zapad, rekonstrukcija i dogradnja postojećeg rotora s prilaznim prometnicama", rekao je za N1 Dinko Bilić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

"U tijeku je izgradnja privremenih prometnica te će do 30. studenoga, kada će se pothodnik zatvoriti i za pješake i bicikliste, biti izgrađen i privremeni semaforizirani prijelaz Avenije Dubrovnik za pješake i bicikliste na križanju s Ulicom Mate Parlova", dodao je Bilić.

Dva nova podvožnjaka

Podsjetimo, rekonstrukcijom remetinečkog rotora u Zagrebu izgradit će se dva podvožnjaka - na Jadranskoj aveniji i Aveniji Dubrovnik, iznad kojih će voziti tramvaji, a planirano je proširenje prilaznih rampi na kružnom toku dok će istočna strana rotora dobiti nadvožnjak većeg raspona te će biti postavljeni i semafori.

Alternativni pravci

Što se tiče alternativnih pravaca, privremene prometnice kojima će se voziti kada se zatvori rotor su iz smjera Karlovca prema gradu Riječkom cestom, a sa Savske ulice prema Karlovcu i Areni ići će se novom cestom koja će biti uz nasip dok će u smjeru prema Velesajmu i od Velesajma biti nova cesta uz samu Dubrovačku aveniju.

Remetinečki rotor je najvažniji cestovni ulaz u Zagreb i najprometnije križanje u Hrvatskoj, odnosno točka kojom dnevno prolazi više od 100.000 automobila

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara