"Odgodite rođenje djeteta i osvojite ponovljeni medeni mjesec"

"Odgodite rođenje djeteta i osvojite ponovljeni medeni mjesec"

VLASTI u zapadnoj Indiji su parovima koji na dvije godine odgode rođenje svog prvog djeteta, ponudile ponovljeni medeni mjesec, a sve to u pokušaju kontrole stope nataliteta, prenosi Reuters.

Ponudu pod nazivom "Honeymoon Package", plasirale su vlasti u pokrajini Satara u indijskoj Maharashtri. Parovi koji nakon vjenčanja dvije godine pričekaju sa "proširivanjem svoje obitelji" dobivaju 5.000 rupija (oko 650 kuna), a ukoliko bez djece izdrže tri godine "nagrada" raste na 7.500 rupija (oko 980 kuna).

"Taj novac je paru dovoljan da na nekoliko dana ode na odmor i uživa u ponovljenom medenom mjesecu", rekao je V.H. Mohite, zdravstveni radnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokrajina Satara inače broji oko 3 milijuna stanovnika. Nedavna istraživanja su pokazala kako se godišnje ondje sklopi oko 25.000 brakova, od čega 87 posto parova dobije dijete u prvoj godini braka. Vlasti se nadaju da će, ukoliko 20 posto parova prihvati njihovu ponudu, godišnje biti odgođeno rođenje više od 4.000 djece.

Indija je sa 1.1 milijardom stanovnika druga najmnogoljudnija država svijeta. Sa sadašnjom godišnjom stopom prirodnog prirasta od 1.7 posto, očekuje se kako će do 2025. godine premašiti Kinu.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara