Odgođen prosvjed zaštitara ´Sokol Marića´

Zaštitari tvrtke ´Sokol Marić´ odgodili su za idući tjedan prosvjed koji je pod nazivom ´Protiv državnog reketa u zaštitarstvu´ trebao biti održan sutra ispred zgrade Vlade na zagrebačkom Trgu sv. Marka.

Iz tvrtke ´Sokol Marić´ priopćeno je danas da su prosvjed odgodili jer su dobili obećanje Vlade da koordinacije za gospodarstvo, te unutarnju i vanjsku politiku neće ovoga tjedna raspravljati o odluci da se poslovi zaštite tvrtki u državnom ili pretežito državnom vlasništvu povjere državnoj tvrtki AKD Zaštita.

No, zaštitari upozoravaju da će prosvjed održati idućeg tjedna ako Vlada ipak ustraje na takvoj odluci koju smatraju svojevrsnim državnim reketom u području zaštitarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zaštitarske tvrtke smatraju Vlada AKD-u osigurava najveći dio tržišta, te da je već nekoliko privatnih zaštitarskih tvrtki ostalo bez ugovorenih poslova s tvrtkama u većinskom državnom vlasništvu. Stoga se boje da bi veliki dio zaštitara mogao ostati bez posla.

I Udruga zaštitarske djelatnosti smatra da država potiče nelojalnu konkurenciju i dovodi u nepovoljan položaj privatne zaštitarske tvrtke. Udruga će o toj temi sutra održati konferenciju za novinare.

U Hrvatskoj je 114 zaštitarskih tvrtki koje zapošljavaju oko 12.500 zaštitara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara