Odgođen za sutra najavljeni prosvjed bivših radnika Borova

ZA SUTRA najavljeni prosvjed bivših radnika Borova, okupljenih oko Udruženja radnika kombinata Borovo, odgođen je, potvrdio je za Hinu predsjednik tog udruženja Mirko Grahorac.

Po njegovim riječima, predstavnici udruženja sutra bi se u 15 sati u Zagrebu trebali sastati s vladinim dužnosnicima s kojima će pokušati dogovoriti da "oko 3500 bivših radnika Borova dobije ista prava kakva je prošlog proljeća već dobilo drugih 1746 bivših radnika Borova, uglavnom hrvatske nacionalnosti".

Prvenstveno riječ je o ostvarivanju prava na otpremnine, koje su bivšim radnicima Borova, uglavnom hrvatske nacionalnosti, isplaćene u iznosu od 1500 kuna po godini radnog staža.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši radnici Borova, okupljeni oko Udruženja radnika kombinata Borovo, otkaze su dobili još u prosincu 1991. godine jer se nisu javili upravi Borova u progonstvu u Zagrebu. Riječ je o bivšim radnicima Borova, većinom srpske nacionalnosti, koji su ostali raditi u Borovu tijekom okupacije hrvatskog Podunavlja. Radi ostvarivanja radno-pravnog statusa, u organizaciji Udruženja radnika kombinata Borovo sutra je trebao biti blokiran ulaz u tvornicu obuće Borovo.

(Hina) xždra ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara