Odgođena deložacija hrvatskog ratnog invalida

IAKO je najavljena, deložacija ratnog invalida Antuna Zečića, danas nije niti pokušana.
Naime, Zečić u stanu u Križanićevoj živi više od 30 godina, a prema vlasničkim papirima, nekretnina je u vlasništvu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), te ona njen povrat traži još od 1998.

Predstavnici HAZU-a, već su dvaput bezuspješno pokušali deložirati hrvatskog branitelja, a danas se Zečiću i njegovoj 74-godišnjoj majci u iščekivanju deložacije pridružilo 50-ak kolega iz Domovinskog rata, prijatelji, članovi udruge Kap dobrote, te svećenici.

Zečić je stan “naslijedio” nakon smrti Zore Klas, nekadašnje članice JAZU, s kojom je živio u izvanbračnoj zajednici niz godina, no sada HAZU traži povrat svoje imovine.

Antun Zečić je hrvatski branitelj, dragovoljac, te 90 postotni invalid Domovinskog rata.
1991. godine dobrovoljno se prijavio za odlazak na frontu gdje je ostao sve do 1995., a, kako kaže, prošao je brojna ratišta i bio ranjavan više puta te mu je, premda to ne priznaje, dijagnosticiran PTSP, stoji na stranicama braniteljske udruge DROL (Domovinski rat on line). Također se navodi kako je Zečić doživio i moždani udar zbog kojeg je tri mjeseca bio u komi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAZU će od Zečića tražiti i plaćanje stanarine, u iznosu od 370 tisuća kuna, za razdoblje od 1. svibnja 2002. do 1. svibnja 2007. godine kada je, prema njima, ilegalno živio u stanu.

Budući da su mu u prvom sudskom postupku oduzeta stanarska prava, Zečić bi želio da se postupak ponovi. Sudskim postupkom u kojem je predočio novu medicinsku dokumentaciju koja potvrđuje da nije bio u stanju voditi raspravu kada su HAZU vraćena prava na stan, ovaj branitelj želi poništiti prethodnu parnicu, no prema njegovim riječima, sudac Joško Jurišić još nije donio konačnu odluku.

"Nema teorije da idem odavde, samo molim Boga da ne puknem", izjavio je razočarani Antun Zečić.

Ma.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara