odgođena provedba sudske odluke

Za danas zakazana provedba sudske ovrhe kojom su novi Nadzorni odbor i Uprava PPK "Valpova" trebali preuzeti upravljanje poduzećem odgođena je na temelju rješenja valpovačkog Općinskog suda za 15 dana. L

U sudskom rješenju navodi se kako je odgoda predložena jer je nakon jučerašnjih događaja ponuđeno mirno rješenje prijepora.

Odluku Općinskog suda o odgodi ovrhe okupljenim radnicima u krugu kombinata jutros su priopćili glavni sindikalni povjerenik Zdravko Turčinović te Ivica Berečić, bivši predsjednik Uprave čiju legalnost pobijaju trgovački sudovi.

Nekoliko stotina radnika PPK "Valpova" oduševljeno je pozdravilo tu sudsku odluku.

Obrativši se radnicima, Berečić je kazao kako su "nakon višegodišnje vlasničke krize i višemjesečne agonije tvrtke, uzrokovane u prvom redu neodrživim sudskim rješenjima, radnici na tragu cilja za koji su se ustrajno borili i pobjede koja može biti prekretnica za status radnika u Hrvatskoj".

"U proteklih 12 godina mnogo je tvrtaka uništeno onako kako su to i s našom tvrtkom pokušali neki pohlepni i oholi ljudi", ustvrdio je Berečić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zahvalio je predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu koji je "prepoznao dimenziju krize i koji je skupa s predsjednikom osječko-baranjskog HDZ-a Branimirom Glavašem pokazao veliku socijalnu osjetljivost i osjećaj za pravednost".

Zahvalio je i predsjedniku Stjepanu Mesiću koji je, kako je kazao, "osjetivši ispravne ciljeve njihove borbe, uvijek stajao uz radnike".

Glavni sindikalni povjerenik u "Valpovu" d.d. Zdravko Turčinović zahvalio je radnicima na trudu i zajedništvu.

Županijski povjerenik Sindikata zaposlenih u poljoprivredi prehrambenoj i duhanskoj industriji te vodoprivredi Hrvatske Šimo Orešković izjavio je za Hinu kako je očekivao odgodu ovrhe s obzirom na najnovije događaje kojima je cilj bio postići dogovor u vezi s krizom poduzeća.

"Ovo što je pogodilo kombinat dio je specifičnosti koja je pogađala Hrvatsku cijelo vrijeme pretvorbe, koja je u dijelu bila nepravedna", ocijenio je Orešković.

(Hina) vuč sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara