Odgođena sjednica vijeća SSSH na kojoj se trebalo raspravljati o povjerenju Juriću

SUTRAŠNJA sjednica Vijeća Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), na kojoj se trebalo raspravljati o povjerenju predsjedniku te sindikalne središnjice Davoru Juriću, odgođena je za rujan.

Sjednica je odgođena za 9. rujna na zahtjev Sindikata metalaca, Sindikata zdravstva i Sindikata energetike, kemije i nemetala, rekao je Hini voditelj Ureda za odnose s javnošću SSSH Hašim Bahtijari.

Ti sindikati smatraju da se sjednica ne može održati bez očitovanja Sindikata poljoprivrede o dugu u iznosu od 900.000 kuna prema središnjici, pogotovo jer se na sjednici trebalo raspravljati o novom financijskom modelu i ustroju SSSH.

Očekivalo se da će Vijeće sutra razmotriti inicijativu Sindikata tekstilaca za provjerom povjerenja Juriću, a uz to i zahtjev Sindikata poljoprivrede za Jurićevom ostavkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjedništvo SSSH-a nedavno je odbilo prijedlog Sindikata tekstilaca, no sam Jurić je najavio da će ga, koristeći svoje ovlasti, uvrstiti u dnevni red iduće sjednice Vijeća SSSH.

Sindikat tekstilaca zatražio je provjeru povjerenja Juriću optužujući ga da sustavno odbija raspravu o novom modelu financiranja i ustroja SSSH, iako Savez tone u sve dublju financijsku krizu.

Također smatra da su rezultati referenduma o izmjenama ZOR-a dovoljan razlog za Jurićevu smjenu, jer se velika većina članova, suprotno Jurićevom stajalištu, izjasnila protiv predloženih izmjena.

Sindikat poljoprivrede optužuje Jurića da se nije dovoljno angažirao na sprečavanju izmjena ZOR-a, pa traži njegovu ostavku i sazivanje izvanrednog kongresa na kojem bi se izabralo novo vodstvo najveće sindikalne središnjice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara