Odgođeno potpisivanje ugovora između Omiša i talijanskog konzorcija

Potpisivanje ugovora o gradnji turističkog kompleksa između Poglavarstva grada Omiša i talijanskog konzorcija CIAS Group iz Milana odgođeno je na zahtjev talijanskog partnera, izvijestila je gradska uprava.

Gradonačelnik Ante Škaričić kazao je za Hinu kako su jutros talijanski partneri, odgodivši potpisivanje ugovora, kazali da će svoje zamjerke na ugovor, odnosno na rokove, podastrijeti do 10. ožujka.

Dodao je kako će Gradsko poglavarstvo morati ponovno ocijeniti uvjete potpisivanje tog ugovora.

Odvjetnik u Poglavarstvu Vinko Ljubičić ustvrdio je da je ugovor krajnje profesionalno sastavljen jer je gradska uprava svjesna izvanredne vrijednosti prostora od gotovo 90 tisuća četvornih metara na kojem bi trebali graditi Talijani.

´Ustrajali smo na jamstvima za izvođenje radova i rokovima gradnje. Samo ako se to ne poštuje, a pri tome nije riječ o višoj sili, grad si je ostavio pravo da raskine ugovor´, rekao je.

Ustvrdio je kako su upravo ti rokovi najveća smetnja jer u prvom roku koji istječe 30. lipnja 2005. talijanski partner treba obaviti najveći dio gradnje. ´Ako se prekorači taj rok i za to bude kriv talijanski ulagač, grad ima pravo raskinuti ugovor´, rekao je, dodavši da Talijani žele pomaknuti upravo taj rok.

Po tom projektu Talijani imaju pravo na gradnju i 99-godišnju uporabu prostora Garma-Ravnice, gdje je nekad bila tvornica cementa. Predviđeno je da ondje izgrade turističke objekte visoke kategorije s 800 postelja i pratećim sadržajima.

Talijanski konzorcij obvezuje se uložiti 17,5 milijuna eura u sljedećih pet godina i zaposliti 70 radnika, rekao je Ljubičić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara