Odgođeno suđenje pripadnicima kriminalnog "zemunskog klana"

U SPECIJALNOM sudu za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu u ponedjeljak je zbog nedolaska jednog od odvjetnika branitelja odgođeno suđenje članovima kriminalnog "zemunskog klana", koje optužnica tereti za 14 ubojstava, tri otmice i terorističke napade na poduzeće "Difens" u Surčinu kao i na sjedište Demokratske stranke Srbije u središtu Beograda. Suđenje će biti nastavljeno 4. listopada.

Riječ je o 23 optuženika (11 ih je još u bijegu) koji su prije razdvajanja postupaka bili obuhvaćeni istom optužnicom s optuženima za atentat na srbijanskog premijera Zorana Đinđića, ubijenoga u ožujku prošle godine.

U ta dva postupka, kao i u suđenjima za ubojstvo bivšeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića i pokušaj atentata na Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine - prvooptuženi je Milorad Ulemek (Luković) Legija, bivši zapovjednik kasnije raspuštene Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije.

Jedan od optuženih je i Dejan Milenković Bagzi, kojega je grčka policija prošloga petka uhitila u središtu Soluna i sada se očekuje njegovo izručenje beogradskim vlastima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U policijskoj akciji "Sablja", provedenoj nakon atentata na premijera, pripadnici kriminalnog "zemunskog klana" povezani su s brojnim nerazjašnjenim ubojstvima u Srbiji, otmicama nekoliko srbijanskih biznismena, dizanjem u zrak poduzeća "Difens" u studenom 2002. godine, koje je bilo u vlasništvu Ljubiše Buhe Čumeta iz Surčina. Buha je u postupku protiv optuženih za ubojstvo premijera svjedok-suradnik. Optužnica tereti pripadnike "zemunskog klana" za bacanje bombe u veljači 2002. godine na ulaz zgrade u kojoj je sjedište Demokratske stranke Srbije sadašnjeg srbijanskog premijera Vojislava Koštunice.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara