Odgođeno suđenje ubojici svećenika

SUDSKO vijeće Županijskog suda u Šibeniku, pod predsjedanjem suca Dalibora Dukića, odgodilo je danas početak glavne rasprave u postupku protiv Mate Ćurkovića, optuženog za ubojstvo svećenika Mije Stijepića iz Posedarja i pokušaj silovanja maloljetnice iz Gaćeleza.

Odluka da se suđenje odgodi za 26. i 27. listopada donesena je iza zatvorenih vrata na traženje branitelja optuženog, odvjetnika Mirka Batarele, koji je službenu punomoć za obranu 26-godišnjega Ćurkovića, kako je izjavio, dobio tek 20. rujna.

Okrivljeni Ćurković je, naime, otkazao punomoć prijašnjoj braniteljici, dodijeljenoj po službenoj dužnosti, odvjetnici iz Šibenika Veri Macuri-Bego i angažirao Batarela.

Zamjenica županijskog državnog odvjetnika Sandra Lučić Pavlović tražila je da se sa suđenja isključi javnost, s obzirom na to da će tijekom rasprave biti iznošene stvari iz života ubijenog svećenika, kao i zbog dijela optužbe koji Ćurkovića tereti za pokušaj silovanja maloljetnice. Sudsko vijeće danas je donijelo rješenje da se s drugog dijela rasprave o silovanju maloljetnice isključi javnost, a o tome hoće li rasprava o ubojstvu svećenika biti javna ili ne, odlučit će se posebnim rješenjem.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matu Ćurkovića iz Suhača kod Sinja optužnica tereti da je 21. lipnja prošle godine udarcem u glavu na plaži kod Prosike usmrtio, a zatim i opljačkao, don Miju Stijepića.

Tri dana kasnije, 24. lipnja, pokušao je silovati maloljetnicu iz Gaćeleza. Od prosinca prošle godine Ćurković je u pritvoru Okružnog zatvora u Šibeniku.

(Hina) xžpod yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara