Odgojiteljica u Mariboru djecu polijevala vodom i bacala na krevet, osuđena na 13 mjeseci zatvora

Odgojiteljica u Mariboru djecu polijevala vodom i bacala na krevet, osuđena na 13 mjeseci zatvora

Ilustracija: 123rf.com

BIVŠA odgojiteljica u jednom dječjem vrtiću u Mariboru osuđena je na 13 mjeseci zatvora zbog psihičkog i fizičkog maltretiranja dviju djevojčica mlađih od dvije godine, čiji roditelji od nje u privatnoj tužbi traže po 25.000 eura odštete.

"Kazna je s obzirom na nove utvrđene činjenice mogla biti i viša", kazala izričući presudu sutkinja mariborskog okružnog suda Andreja Lukeš nakon ponovljenog suđenja o slučaju koji se dogodio 2013. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodala je kako djeca s kojima je osuđena postupala na surov i grub način još uvijek imaju psihičke posljedice te da bi svi roditelji slične slučajeve morali prijavljivati.

Prema optužnici, koju je sud u cijelosti prihvatio kod odmjeravanja visine kazne, sada 49-godišnja odgojiteljica Marjeta Veselič djevojčice je u nekoliko navrata  grubo bacala na postelju i polijevala ih vodom zbog neposluha, a jednu je čak jastukom stiskala toliko da se je skoro ugušila, što je otkriveno istragom nakon što su roditelji kod djece primijetili promjene u ponašanju.

Nakon izbijanja skandala dobila je otkaz, a pred sudom je negirala krivicu.

Izjavila je da su je lažno optužile nekadašnje kolegice, te da joj je njen posao u vrtiću predstavljao sve, nakon što joj je umro muž.

"Radila sam profesionalno i kad bih se mogla vratiti u vrtić postupala bih jednako", kazala je osuđena odgojiteljica.

Roditelji djevojčica sudskom tužbom od nje traže po 25.000 eura odštete.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara